Eerste Friese medaille op naam van Sjinkie Knegt

Guangeung- Waar Sjinkie Knegt in de kwart- en halve finale alle controle had en soepel steeds doorging naar de volgende ronde, moest de shorttracker uit Bantega in de finale van de 1.500 meter zijn meerdere erkennen in de Zuid-Koreaan Hyojun Lim en genoegen nemen met een zilveren medaille.

Twee ronden voor het einde lag Knegt nog op kop, maar nadat Lim hem eenmaal passeerde was de Fries niet meer in staat om de koppositie te veroveren. De Rus Semen Elistratov pakte het brons.

Het betekent voor Sjinkie Knegt de tweede olympische medaille uit zijn carrière. Vier jaar geleden won Knegt de bronzen medaille in Sotsji op de 1.000 meter. Later deze spelen zijn er nog genoeg kansen voor Knegt om alsnog een gouden medaille te veroveren.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel