Zilver Jorrit Bergsma op 10 kilometer, Kramer redt het niet

Gangneung – Jorrit Bergsma is er net niet in geslaagd zijn olympische titel op de 10 kilometer te prolongeren. Bergsma uit Oldeboorn moest twee seconden toegeven op de Canadees Ted-Jan Bloemen.

De grootste verrassing was het falen van Sven Kramer. Kramer was niet instaat de rondetijden in de 30 seconden te houden en viel zelfs naast het podium met de zesde plaats met een tijd net boven de dertien minuten. Jorrit Bergsma moest na de dweilpauze als eerste van de favorieten van start. Hoewel hij een persoonlijk record reed met 12.41.98 was Bloemen dus sneller met een tijd van 12.39.77. De Italiaan Nicola Tumolero won het brons in 12.54.32. 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel