[UPDATE] Grote brand bij bouwbedrijf in Itens

Itens- De brandweer is opgeroepen voor een brand in een schuur van een bouwbedrijf aan de Aenkommewei in Itens.

De brandweer van Wommels werd rond 10:45 uur gealarmeerd voor een brand in een schuur/bijgebouw. Toen ze ter plaatse kwamen hebben ze direct opgeschaald naar middelbrand, waarop de brandweer van Mantgum werd opgeroepen. Uiteindelijk werd er opgeschaald naar grote brand en kwam ook brandweer Sneek ter plaatse. De felle uitslaande brand zorgde voor rookontwikkeling die richting Easterein trok.

De brandweer heeft voornamelijk ingezet op behoud van het naastgelegen woonhuis. Deze liep mogelijk alleen rookschade op.

In de schuur was een bouwbedrijf gevestigd, welke door de brand volledig is afgebrand. Twee personen waren tijdens het uitbreken van de brand aanwezig in het pand. Een van hen ademde rook in bij een bluspoging, hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere persoon kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Rond 12:30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was. Dat wordt nog onderzocht.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel