Piet Paulusma: “Serieuze vorstperiode in aantocht”

Bolsward- Weerman Piet Paulusma verwacht vanaf volgende week een serieuze vorstperiode.

Zoals het nu staat komt van zondag op maandag en maandag een transport van zeer koude Russische continentaal polaire lucht op gang richting Midden en West Europa. Het gevolg hiervan is volop winterweer met overdag temperaturen onder nul en in de nachten matige of mogelijk strenge vorst. Deze winterperiode kan het wel eens tot en met begin maart volhouden.

Nu kan er op de lange termijn nog veel veranderen, maar verwacht Piet dat de winterperiode serieus gaat worden. De records komen voor eind februari in De Bilt uit 1956. Op 23 februari van dat jaar -18,0 graden en op 28 februari nog -12,9 graden. Op 14 februari was de elfde Elfstedentocht al geschaatst.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel