Ploegenachtervolging levert troostprijs op voor Kramer

Gangneung – De Nederlandse mannen zijn er op de ploegenachtervolging in geslaagd toch met een positief gevoel af te sluiten. In een rechtstreeks duel werd Nieuw-Zeeland verslagen.

Desondanks zal de bronzen plak toch als een troostprijs voelen voor Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Patrick Roest en Koen Verweij. Eerder op de dag was Noorwegen te sterk in de halve finale. Waar Koen Verweij eerder dit toernooi de voorronde mocht schaatsen was het vandaag Patrick Roest die Blokhuijsen en Kramer complementeerde. Voor Sven Kramer betekent dit zijn tweede medaille deze olympische spelen, na zijn gouden race op de vijf kilometer. Kramer komt ook nog in actie later deze week op de massastart, samen met Koen Verweij. 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel