Zilveren medaille voor De Jong, Leenstra en Wüst op ploegenachtervolging

Gangneung – Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en Ireen Wüst hebben op de ploegenachtervolging het zilver veroverd. In een spannende eindstrijd tegen Japan moesten de Nederlanders ruim anderhalve seconde toegeven op de eindstreep.

Eerder op de dag was al de halve finale. Hierin werd Marrit Leenstra gespaard en kreeg Lotte van Beek een basisplaats. In deze halve finale werd simpel afgerekend met de Verenigde Staten met Heather Bergsma. In de finale ging de strijd lang gelijk op en pakte Nederland zelfs een aantal ronden de leiding. Het eindschot was echter voor de Japanse dames en pakte daarmee het goud. Het zilver is dus voor de Nederlandse vrouwen en de Verenigde Staten mag zich ook melden op medal plaza voor het brons.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel