Familie Bootsma wint derde editie Spekrijden in Bolsward (VIDEO)

Bolsward- Broer en zus Jelmer en Karin Bootsma stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar in de finale van het spekrijden in Bolsward.

De finalewedstrijden gingen dusdanig gelijk op, dat er geen winnaar verkozen werd. Beide kregen uit handen van de organisatie een groot stuk “spek” mee naar huis. 

Op de stadgrachten in Bolsward werd door de organisatie een 100 meter lange baan uitgezet. Onder toeziend oog van veel mensen langs de kant streden de deelnemers in twee leeftijdscategorieen om de prijzen. Spekschaatsen is een traditie, waarbij de schaatsers op houtjes over het ijs glijden. De enige vrouwelijke deelneemster Karin Bootsma had ook ouderwetse kleding aan: een lange witte onderbroek, geitewollen sokken en handschoenen van opa en oma. “Als ik win en die kans is best groot, deel ik het vlees met mijn familie. Ik zit op schaatsen, maar dit, op natuurijs en houtjes, is wel wat anders. Ik mis mijn klappers wel, ik gleed eerst alle kanten op.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *