Honden tijdelijk niet welkom op Kale Duinen vanwege broedseizoen

Appelscha- Honden zijn tijdelijk niet welkom op de Kale Duinen. Staatsbosbeheer weert de viervoeters van 15 maart tot 15 augustus vanwege het broedseizoen.

Vogels hebben tegenwoordig meer moeite met het vinden van een geschikte broedplaats. Een reden daarvoor is de intensivering van de landbouw. Normaliter zijn honden aangelijnd welkom in de zandverstuiving. Echter, tijdens het broedseizoen vliegen de vogels bij het zien van een hond vaak van het nest. Daardoor blijven de jongen of eieren onbeschermd liggen. De eieren koelen af of vallen ten prooi aan roofdieren. Staatbosbeheer wil dit voorkomen. Na het broedseizoen zijn de honden weer welkom, mits aangelijnd. Op andere plaatsen in het Drents-Friese Wold mogen honden nog wel gewoon komen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel