SC Cambuur pakt drie punten tegen Almere City

Leeuwarden- “Allemachtig, wat waren wij hier aan toe,” vertolkte na afloop van de 2-1 overwinning op Almere City FC een supporter de gevoelens van de hele Cambuur-aanhang.

De driepunter was dik en dik verdiend. De eerste thuisoverwinning sinds 2 februari, na twee gelijke spelen en twee nederlagen. Het zette de ploeg van Réne Hake meteen weer op de kaart. Een plekje gestegen en in de slagschaduw van een Play-Off-plaats.

Cambuur snakte al een hele tijd naar een overwinning, maar het was steeds ‘net niet’. Nu dus was het raak. Na een over het algemeen aantrekkelijke wedstrijd, waarvan de uitslag iets hoger uit had kunnen vallen, want Cambuur liet een paar vette kansen liggen. Almere, geleid door oud-Cambuurspeler Jack de Gier, kon het voor de rust aardig bijbenen, in de tweede helft was de weerstand wat minder nadrukkelijk.

De Flevolanders kwamen na ruim een half uur op 0-1, nadat Mathieu en Barto een mooie gelegenheid onbenut hadden gelaten. Martijn Barto nam direct wraak op zichzelf, want twee minuten na de goal van Almere liet hij na een prima aanval keeper Kramer kansloos. Volgens De Gier was daar een overtreding aan vooraf gegaan. “Scheidsrechter Pérez was de enige die dat niet heeft gezien.” En kijkend op het wedstrijdformulier: “Hé, ook nog een gele kaart voor Cambuurspeler… Wij zitten in een fase dat beslissingen van een scheidsrechter direct fataal zijn.”

Erik Cummins moest in de tweede helft meteen aan de bak, maar toen dat stormpje voorbij was nam Cambuur het heft in handen, domineerde het de wedstrijd en eigenlijk was het wachten op een voorsprong. Hake wisselde twee keer en bracht Ricardo Kip en Issa Kallon binnen de lijnen. Kip had vrijwel direct de 2-1 op z’n slof, maar schoot te zacht in. Het was uitstel van executie, want in de 71e minuut gebeurde waar alles  met een geel-blauw hart op had gehoopt: Cambuur op 2-1. Een goal uit het niets, maar wel een fraaie trap van Justin Mathieu in de uiterste hoek. Daniel Crowley – wederom Man of the Match- teisterde nog een keer de lat. Er kwamen nog wel vier minuten extra tijd bij, een hele hoop en niet door iedereen verwacht, waarin Almere aandrong, maar uiteindelijk tandeloos bleek.

Hake vond dat zijn jongens goed gereageerd hadden na de achterstand en de gelijkmaker. Ze hadden karakter getoond, met élan en dynamiek gespeeld, alleen nagelaten de 3-1 te scoren. “Dit was hard nodig.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel