We zijn nog niet af van “Koning Winter”

Bolsward- We zijn nog niet af van Koning Winter. De sterke en koude oostenwind komt terug. Dus kan de gevoelstemperatuur ook weer uit de kast worden gehaald.

Dit weertype gaat samen met terreinwinst van koning winter in Oost- en Zuidoost Europa. De koude(re) lucht weet in de nacht van zaterdag op zondag noordelijk en oostelijk Nederland te bereiken met helder weer en mogelijk lichte vorst. Opnieuw ligt er dan een hogedrukgebied boven Scandinavië met lagedrukgebieden boven Zuid-Europa en boven de oceaan westelijk van de Golf van Biskaje.

Het gevolg hiervan is een oost tot noordoostelijke stroming die vooral in de bovenlucht voor de aanvoer van flink koude lucht gaat zorgen. De oostenwind zal een sterk drogend effect hebben. In Polen komt naar verwachting in de nacht van vrijdag op zaterdag lichte tot matige vorst voor met een krachtige tot harde wind uit oost tot noordoost. In de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht ik in ons land in het oosten en noorden temperaturen rond 0 graden met een stevige oostenwind en gaat in deze regio’s de gevoelstemperatuur richting -7 graden. 

(Bron: Pietsweer.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel