Eerste kievitseieren gevonden

It Heidenskip- De eerste kievitseieren zijn in Friesland gevonden.

Het eerste officiële kievitsei werd afgelopen vrijdag door Riemer Miedema (20) gevonden in de buurt van It Heidenskip in de gemeente Sudwest Fryslan. 

Nadat vrijdag al het eerste kievitsei van Fryslân was gevonden bij It Heidenskip was er zondag opnieuw succes in de gemeente Súdwest-Fryslân. En opnieuw werd de vondst bij It Heidenskip gedaan, nabij molen De Snip, op zo’n 5 kilometer van de vindplaats van het ‘provinciale ei’.

Dit keer was Hendrik Haanstra uit Workum de gelukkige. Hij vond het ei om 11.15 uur. Dit ei geldt als het eerste van de gemeente Súdwest-Fryslân. De vinder is maandagmiddag om 15.30 uur bij waarnemend burgemeester Magda Berndsen van Súdwest-Fryslân in het zonnetje gezet. 

Ook in de gemeente De Fryske Marren is het eerste kievitsei gevonden. Klaas Jager (65) uit Oudehaske vond het ei in een weiland in Nijehaske. Burgemeester Fred Veenstra zal het ei woensdagmiddag lotteren in het gemeentehuis in Joure. 

 
[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel