OM eist 7 en 8 jaar gevangenisstraf voor zware overval in Nes

Leeuwarden- Vandaag heeft het Openbaar Ministerie acht en zeven jaar gevangenisstraf geeist tegen tweede mannen die worden verdacht van poging tot gekwalificeerde doodslag op een 73-jarige man uit Nes.

Poging tot gekwalificeerde doodslag betekent dat er geprobeerd is het slachtoffer met geweld in toom te houden om de uitvoering van de diefstal te vergemakkelijken of de kans op betrapping te verkleinen. Daarbij hebben de verdachten het risico genomen dat het slachtoffer aan zijn verwondingen zou komen te overlijden.

Het OM eiste acht jaar gevangenisstraf tegen de 32-jarige verdachte uit Emmen. De officier ziet hem als architect van het doortrapte criminele plan, waarin hij de andere verdachten heeft meegesleept. De 40-jarige verdachte uit Joegoslavië hoorde zeven jaar tegen zich eisen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel