Ruim 900 leerlingen genoten van afsluiting LF18-project Circus Adje Lambertsz

Leeuwarden- Op woensdag 11 april schalden voor één keer kinderstemmen door de stadionspeaker van SC Cambuur.

Zo’n 900 basisschoolleerlingen sloten LF18-project Circus Adje Lambertsz gister feestelijk af in het Cambuur Stadion.

De kinderen mochten overal kijken: in de spelersbus van SC Cambuur, in de perskamer en in het hokje van de stadionspeaker. Ze volgende diverse workshops in en rondom het stadion en traden daarnaast voor elkaar op in een circustent. ’s Middags was er een ballenbattle tussen enkele SC Cambuurspelers en ballengoochelaar Andre Accord. Ook traden twee reuzemarioneten op. Zij dansten in samenspel met twee charmante dames, die zich gracieus voortbewogen op een manshoge bal van bijna 2 meter. Tot slot trad het kinderorkest van Circus Adje op, begeleid door twee jeugdige zangeressen.

Alle 50 basisscholen uit de gemeente Leeuwarden doen mee aan project Adje Lambertsz. De feestelijke eindpresentatie van de overige scholen vindt op 25 mei a.s. plaats tijdens het Adje Festival op Winkelpark De Centrale. Het project sluit af met een optreden op het Fries Straatfestival.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel