Hattrick Henny Bouius bij winnend Harkemase Boys

Harkema- Harkemase Boys deed vanmiddag prima zaken. Thuis tegen concurrent Spijkenisse werd het 3-1. Met dank aan Henny Bouius.

De 26-jarige middenvelder verzorgde de complete Friese productie. Sinds 18 november hadden de roodhemden thuis niet meer getriomfeerd.

Loepzuiver was de hattrick niet (de pauze zat er tussen), maar de drie voltreffers waren er niet minder belangrijk om. Door de kostbare driepunter op sportpark De Bosk komt de veilige haven in de derde divisie nadrukkelijk in zicht. Inmiddels staan de Harekieten acht punten boven de veilige streep. Bovendien hebben de mannen van de straks vertrekkende Henk Herder nog twee duels te goed. Volgend seizoen staat Tieme Klompe aan het roer.

Renken komt perfect op

Na 21 minuten kopte Bouius bij de tweede paal een voorzet van Kevin Mennega binnen: 1-0. De thuisclub bleef beter en tien minuten voor rust had de onvermoeibare Burgumer andermaal succes. Jesse Renken kwam perfect mee op en Bouius hoefde zijn strakke voorzet slechts te beroeren (2-0).
In de 58ste minuut was hij opnieuw de gevierde man. Met zijn achtste seizoendoelpunt zorgde Bouius voor 3-0. Aan zijn intikker ging een keepersfout van Dyron Bijl vooraf. De tegengoal van Rephendry Amsterdam (64. 3-1) deerde de Boys allerminst. Uit een corner kopte de invaller prachtig raak. Voor de weinig beproefde Erick Jansema was er geen houden aan. Niet veel later keerde hij een inzet van Sven Mijmans. In de slotfase kreeg Pier Veldman nog een curieuze gele kaart. Volgens arbiter Gert Keijl (Heerde) stapte de vleugelspits na een blessurebehandeling het veld te vroeg weer in. 

(Bron: Tweenul.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel