Opnieuw skeletten aangetroffen bij werkzaamheden 11Fountains project

Bolsward- Aan het Broereplein in Bolsward zijn nog eens circa 50 skeletten aangetroffen.

De skeletten werden gevonden op de plek, waar de waterzuiveringsinstallatie komt te staan voor het kunstwerk van het 11Fountains project. 

Wouter IJtsma van Salisbury Archeologie noemt de vondst uniek, mede door de rijke historie van Bolsward. “We onderzoeken de skeletten op de sterfdatum, eventueel ziektes, het geslacht en of het een kind of volwassenen is geweest. Verder hebben we een kreek of afwateringsgeul met een onbekende datering aangetroffen.  Mogelijk is dit van 1300 jaar na Christus. Dit zijn we nog aan het onderzoeken. Daarnaast troffen we de grondverbeteringslaag met plaggen klei aan. Onder het kerkhof is dit mogelijk het grondverbeteringslaag van de opbouw van de Kloosterterrein. 

(Foto’s: Rudy Bouma/FrieslandActueel.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel