Voetbaltechnisch Lucky Ajax maatje te groot voor Sneeker Classics

Sneek- Oude tijden herleefden zaterdagavond op het Sportpark van LSC 1980 aan de Leeuwarderweg.

De Sneeker Classics speelden een wedstrijd tegen Lucky Ajax. Dit ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Classic Jeugdvoetbaltoernooi.  Maar liefst 1500 supporters omzoomden het veld aan de Leeuwarderweg. Het was meteen het maximale aantal toeschouwers. Dat het fameuze jeugdtoernooi al een decennium tot in de puntjes verzorgd is, was bekend. De speciale wedstrijd gisteravond, aftrap 19.00 uur, deed er niet voor onder. Het ontbrak de Sneker voetballers, gemiddelde leeftijd ruim boven de 50 jaar, aan niets. Dat een topper als Jaap Schuurmans maar drie minuten op het veld stond mocht de pret niet drukken. Hij heeft mee gedaan.

Het Ajax team met illustere coryfeeën als Sjaak Swart, John Heitinga en Simon Tahamata, was voetbaltechnisch duidelijk een maatje te groot. De einduitslag van 1-12 zegt voldoende. 

(Foto’s: Henk van der Veer & Nico Altenburg)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel