Zomers tafereeltje in de ogen van fotograaf Jan Tijsma

Oudemirdum- In Nederland komt de temperatuur zelden boven de 35 °C. Rond 2050 krijgen we mogelijk elke één tot twee jaar met zulke hitte te maken. Het ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Vandaag en morgen is het tropisch warm. Met name vandaag en morgen worden zeer hoge temperaturen verwacht, landinwaarts en in stedelijke gebieden 35°C of hoger. Ook in de nachten blijft het zeer warm met minima rond 20°C.

Deze heerlijke snikhete zomer gaat nog weken door. Vrijdagavond krijgen we nóg een surprise van de natuur: de langste maansverduistering van de eeuw. Installeer een tuinstoel. Pak er een koel flesje wijn bij en geniet van de bloedmaan op deze tropische avond. Doe dat nou! Want het echte Nederland – koud, nat en grijs – is terug voor je het weet. Fotograaf Jan Tijsma maakt altijd bijzondere foto’s. Hij was deze dagen weer op pad om de natuur op de gevoelige plaat vast te leggen. 

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel