Camping in Appelscha ontruimd na grote natuurbrand bij Wateren

Wateren (Drenthe) – Een camping in Appelscha is dinsdagmiddag ontruimd vanwege een grote heidebrand in het Drentse Wateren.

Brandweerkorpsen uit de gehele regio zijn massaal uitgerukt om het vuur te bestrijden. Er is opgeschaald naar een Grip 1 situatie. Omliggende woningen en campings worden zover bekend ontruimd, in verband met dat het vuur zich nog steeds uitbreid.

Boeren uit de omgeving brengen water om de brand mee te blussen. Het vuurgebied zou zo’n 150 meter breed zijn. Er komt veel rook vrij, die in de wijde omgeving te zien is. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

(Foto: Marco Westenbrink)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel