De Sneker Stappersavond tijdens de Sneekweek (VIDEO)

Sneek- De dinsdagavond is traditioneel ‘De Sneker Stappersavond’.

De avond waarop de middenstanders even ‘in het weer gingen kijken’ omdat de winkels op de woensdag, de Hardzeildag, waren gesloten en ze dan niet het risico liepen volledig ‘uitgewoond’ hun klanten te woord te moeten staan. Inmiddels is de winkelsluiting op Hardzeildag onder invloed van de grote ketens in Sneek al lang verwaterd, alhoewel er nog steeds een paar diehard Snekers van het oude stempel zijn, die hun winkel op woensdag niet openen. De zeilwedstrijden zijn inmiddels klaar. Het feest in het centrum gaat nog tot zaterdag door.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel