Directie SC Heerenveen en stewards weer op één lijn

Heerenveen- De directie van SC Heerenveen en stewards zitten weer op een lijn.

Stewards dreigden het duel in het Abe Lenstrastadion te boycotten, omdat ze boos waren over een incident met een spandoektijdens de afgelopen thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Algemeen directeur Luuc Eisenga: ‘Zoals eerder aangegeven had het doek wat ons betreft mogen blijven hangen. Alleen spandoeken die discriminerend, kwetsend en/of niet bijdragen aan het sentiment van de wedstrijd, worden niet toegestaan in het Abe Lenstra stadion. Met de kennis en de rust van nu, en de input van alle betrokkenen, kunnen we dat wel concluderen.

We zijn blij dat we vandaag goed met elkaar hebben gesproken en willen via deze weg benadrukken dat we de individuele stewards geen verwijten kunnen maken voor het handelen op de wedstrijddag.’

Ook is vandaag gesproken met de betrokken supporter en zijn familie. Eisenga: ‘We wilden ook zijn kant van het verhaal horen om een goed en zorgvuldig beeld te kunnen schetsen. We zijn blij dat hij daar voor open stond en hebben een positief gesprek gehad. We hopen dat hiermee het verhaal ook voor zijn kant, voor zover mogelijk, naar tevredenheid is afgerond. We wensen dat hij er zondag ook gewoon weer bij is.’

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel