Storm op komst: Foodtruck festival Bolsward gaat niet door

Bolsward- In Bolsward gaat het foodtruckfestival Heerlijk Bolsward vanwege de verwachte weersomstandigheden niet door.

De organisatie kan de veiligheid niet garanderen. Het evenement zou vanaf vrijdag drie dagen plaatsvinden op het Broereplein in Bolsward.

Vrijdag krijgen we met een echte weersomslag te maken. We nemen afscheid van het zachte en vrij zonnig weer en ruilen dat in voor een meer herfstachtig weerbeeld met buien, soms veel wind en beduidend lagere temperaturen. De passage van het front gaat gepaard met flink wat regen en wind. Met name in de noordelijke provincies en de Wadden waait het fors en is de zuidwesten wind hard of zelfs even stormachtig. Rond het koufront kan het ook even onstuimig zijn met windstoten tot zo’n 70 km/uur, in het Waddengebied en aan zee tot 90 km/uur.

Het verkeer kan vrijdagochtend last hebben van het weer. Hoewel het reguliere verkeersaanbod op vrijdag standaard minder is kan het weer in de randstad toch wel last hebben van de regen en windstoten. In de middag klaart het vanuit het westen op en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur die voor de neerslag uit nog zo’n 20 graden was, is dan teruggelopen naar een graad of 15. De wind blijft stevig waaien uit het zuidwesten.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel