Raft omgeslagen op Terschelling, meerdere slachtoffers

Terschelling- Vanmiddag heeft de Kustwacht KNRM Terschelling Paal 8 gealarmeerd voor twee 10-persoons rafts die in de problemen waren geraakt.

In de branding boven het eiland was één van de twee rafts omgeslagen, uit de andere raft waren personen te water geraakt. Zij konden niet zelfstandig aan boord komen.  In totaal raakten 20 mensen te water. Van een aantal personen was de toestand kritiek.

Op het strand hebben KNRM-vrijwilligers samen met de twee ambulances eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Via twee trauma- en een Waddenhelikopter zijn binnen korte tijd drie slachtoffers naar ziekenhuizen aan de wal afgevoerd. Later zijn in nog twee helikopterritten nog vier slachtoffers afgevoerd naar ziekenhuizen.

Een aantal slachtoffers is met het kusthulpverleningsvoertuig meegenomen naar het KNRM-reddingstation van Paal 8 om al dan niet onder de douche op te warmen.

(Foto: KNRM) 

 

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel