Bewoner brengt herinneringsboek uit over 40 jaar historie Ielânen

Woonzorg- en behandelcentrum Ielânen in Sneek bestaat dit jaar precies 40 jaar! Bewoner Herman Walstra en vrijwilliger Roelof Heida hebben samen een herinneringsboek gemaakt over deze karakteristieke zorglocatie van Patyna. In woord en beeld nemen zij de lezer mee in de rijke historie van de Ielânen.

Herman woont sinds 2012 in de Ielânen. Door de ziekte MS zit hij in een rolstoel; hij kan alleen zijn hoofd bewegen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om allerlei activiteiten te organiseren. Drie jaar geleden vroeg hij Roelof, zijn steun en toeverlaat, om samen met hem een boek te maken.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over hoe het vroeger was. De Ielânen is ontstaan uit het Gereformeerd Verpleeghuis. In dit pand is nu de bibliotheek van Sneek gevestigd. De geschiedenis van het Gereformeerd Verpleeghuis komt in het boek uitgebreid aan bod. Het tweede deel laat zien hoe de Ielânen er nu uitziet. Herman en Roelof hebben veel hulp gehad bij het samenstellen van het boek, onder andere van (oud-)medewerkers van de Ielânen en de Vereniging Historisch Sneek.

“Toen Roelof mij het boek voor het eerst liet zien, kreeg ik tranen in mijn ogen en kippenvel over mijn hele lichaam”, vertelt Herman. “Het boek is nog mooier geworden dan ik had verwacht.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel