Bijeenkomst voor omwonenden na fatale woningbrand in Drachten

Drachten- De politie heeft het onderzoek naar fatale woningbrand van afgelopen nacht aan de Handwerkerszijde afgerond.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een technische storing in de keukenapparatuur. Bij de brand kwam de 45-jarige bewoonster en haar 13-jarige zoon om het leven.

Na de brand werd door de politie begonnen met een onderzoek. Dat onderzoek richtte zich op het achterhalen van een oorzaak en het vaststellen van de identiteit van de twee dodelijke slachtoffers.  Zo werd sporenonderzoek verricht in de woning en ook spraken agenten met diverse getuigen. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft opgeleverd dat er geen sporen zijn aangetroffen van brandstichting en dat de brand is ontstaan in de keuken van de woning. De oorzaak is mogelijk te herleiden naar een technische storing in keukenapparatuur. Bureau Slachtofferzorg is ingeschakeld om bij de brand betrokken mensen  te ondersteunen. 

De gemeente Smallingerland laat weten zeer geschokt te zijn na deze gebeurtenis. Burgemeester Tom van Mourik is eerder teruggekomen van vakantie. “De gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. Onze zorg gaat ook uit naar de omwonenden die de brand en deze ingrijpende gebeurtenis van zeer nabij hebben meegemaakt”. De woningbrand heeft een grote impact gemaakt op de buurt en omwonenden. Daarom heeft de gemeente Smallingerland besloten een bijeenkomst te organiseren voor direct omwonenden. 

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel