Bondscoach Henk Koster en zoon Timo actief op WK Adoptiekids

Vianen- Terwijl het WK voetbal in Rusland volop aan de gang is, werd er vandaag in Nederland een WK voetbaltoernooi georganiseerd voor “adoptiekinderen”.

In Vianen, provincie Utrecht, werd vandaag voor de 9e keer het toernooi gehouden. Er kwamen maarliefst 950 kinderen uit 35 verschillende landen naar Vianen. Het doel van het WK is om geadopteerde kinderen elkaar te laten ontmoeten. Natuurlijk wil iedereen graag winnen, maar sportiviteit en met elkaar een leuke dag hebben staan voorop.

Bij het land Ethiopië speelt Timo Koster uit Bolsward. Zijn ouders zijn Jacoba en Henk Koster, ook afkomstig uit Bolsward. Laatstgenoemde was vandaag bondscoach bij het team van Ethiopië.

Als ouders is het uniek om je kind zo te zien genieten

ik geniet volop van deze dag, zegt Henk Koster.

Onder toeziend oog van duizenden mensen langs de kant werd de dag geopend met een heuse vlaggenparade. De deelnemers komen achter de vlag van hun geboorteland het hoofdveld van sportpark Blankensteijn op. De kleurrijke presentatie is het hoogtepunt van de dag. Er werden tijdens het WK adoptiekids ruim 300 wedstrijden gespeeld.

(Foto’s: Rudy Bouma/FrieslandActueel.nl) 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel