Brandweerwagen over de kop in sloot bij Lauwersoog

Lauwersoog- Op de provinciegrens van Friesland naar Groningen sloeg dinsdagmiddag Door nog onbekende oorzaak een ladder auto van de bosbrandweer over de kop geslagen bij Lauwersoog. De chauffeur raakte op de Marnewei (N361) de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm, sloeg over de kop, en kwam tot stilstand in het water. De […]

brandweerauto Lauwersoog- Op de provinciegrens van Friesland naar Groningen sloeg dinsdagmiddag Door nog onbekende oorzaak een ladder auto van de bosbrandweer over de kop geslagen bij Lauwersoog.

De chauffeur raakte op de Marnewei (N361) de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm, sloeg over de kop, en kwam tot stilstand in het water. De chauffeur liep een hoofdwond op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweerwagen raakte totaallos. De berging bleek nog een hele opgave. Voor de berging werd eerst de dieseltank leeg gezogen en olieschermen in het water geplaatst rond het wrak. Bergingsbedrijf Poort kwam met drie voertuigen ter plaatse om de klus te klaren. Met een hijskaan was de auto snel uit het water, maar door dat de ladder van het wrak was gedraaid kon deze niet eenvoudig overeind worden gezet. Gedurende de berging was de N361 afgesloten voor al het verkeer.

Foto’s: Jan Beets

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel