Complete off-day voor ONS Boso Sneek (VIDEO)

Sneek- Niet het virtuoze spel en de stootkracht van de Hoekse Sport Vereniging, maar een complete off-day bij ONS Boso Sneek zelf bezorgde de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen een onverwachte, maar verdiende zege op de oranjehemden. Verdiend, omdat de gasten in alle eenvoud hun bedoelingen gewoon zagen lukken. En bij ONS Boso Sneek niets, maar […]

10638803_750748831652784_604051061_o Sneek- Niet het virtuoze spel en de stootkracht van de Hoekse Sport Vereniging, maar een complete off-day bij ONS Boso Sneek zelf bezorgde de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen een onverwachte, maar verdiende zege op de oranjehemden.

Verdiend, omdat de gasten in alle eenvoud hun bedoelingen gewoon zagen lukken. En bij ONS Boso Sneek niets, maar dan ook werkelijk: niets, lukte. Geen reden tot paniek! Maar wel een signaal, dat meerdere wedstrijden in één week mogelijk toch hun tol eisen. Dat het uiteindelijk 1-4 werd voor HSV Hoek was te ‘danken’ aan het missen van diverse mogelijkheden door beide ploegen. Een uitslag van 3-7 (of iets dergelijks) was ook mogelijk geweest.

10597094_750748828319451_1661701871_o Het blijft gissen, waardoor het allemaal zo anders liep bij ONS Boso Sneek dan bedoeld. Speelden de Snekers vorige week nog zo’n prachtige wedstrijd in en tegen (Sparta) Nijkerk, en was afgelopen woensdagavond de bekerwedstrijd tegen MSC Meppel in elk geval een wedstrijd met niet één (een moeizaam), maar ook met een ander (strijdvaardig) gezicht, vandaag lukte werkelijk niets. Passes kwamen niet goed aan, ingezette acties mislukten keer op keer, en wanneer er dan toch een kans ontstond, dan was het altijd: net een teentje tekort . Zeker, het tempo lag ook te laag om de tegenstander te kunnen verrassen. Maar aan dat manco leed ook HSV Hoek. Maar de Zeeuwen waren gewoon op de momenten, waarop het erop aankwam, doortastender dan de Snekers. En zehadden het geluk een beetje mee, waar ONS Boso Sneek dat totaal ontbeerde.

Overigens, in de eerste minuten liet het zich helemaal niet aanzien, dat het zo met ONS Boso Sneek zou lopen. De oranjehemden hadden de overhand, dicteerden het spel en schiepen zichzelf ook de eerste kans. Jurjen Bosch werd goed aangespeeld vanuit het middenveld, kopte de bal door op de aanstormende Rolf Dijk, die op het allerlaatste moment op twee meter van het doel de bal van zijn voet zag springen. Nauwelijks een halve minuut later liet Birgen Martens eerst Rolf Dijk en vervolgens Danny Kampstra ‘staan’ om met een droge knal invaller-keeper Eize Piter Douna te kloppen. Na 9 minuten was het tegen de verhoudingen in 0-1.
Een ongevaarlijk ogende aanval van HSV Hoek, luttele minuten later, dreigde te verzanden in een uitzichtloze scrimmage. Maar, toen de bal opnieuw werd ingespeeld vond hij een ONS Boso Sneek-arm op zijn weg. En, omdat dat in het strafschopgebied gebeurde betekende dat: penalty! Guillaume Clinckemaillie liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 0-2 na 14 minuten.

Vreemd genoeg had niemand op dat moment nog echt het gevoel, dat het (ook met 0-2) een kansloze missie was voor ONS Boso Sneek. Integendeel, de beste mogelijkheden bleven voor de thuisclub. Nadat Eize Piter Douna een schot van Thomas van der Haegen onschadelijk had weten te maken, was het Rolf Dijk, die tot vlak naast de rechterpaal oprukte, de bal terug legde op Martijn Roosenburg, die vervolgens door teveel lift in zijn schot de bal over het doel ‘tilde’. En Age Wim van der Zee had 1 minuut later (22e minuut) ook kunnen scoren, maar de pass van Martijn Roosenburg bleek te ingewikkeld.

In de 35e minuut: opnieuw een goede kans voor Age Wim van der Zee. Jurjen Bosch zette een combinatie op met Martijn Roosenburg, die Age Wim van der Zee weg stuurde. Maar de laatste miste voor keeper Jordi de Jonghe. In de blessuretijd leek ONS Boso Sneek alsnog met een draaglijker achterstand de kleedkamer te kunnen opzoeken. Maar Age Wim van der Zee kopte een voorzet van Jacob Noordmans te zacht in.

Zonder de geblesseerd geraakte Arnold Herder, en met in zijn plaats een extra aanvaller in de persoon van Curty Gonzales, betrad ONS Boso Sneek voor de tweede helft het speelveld.
En het thuisclubpubliek ging er eens even recht voor zitten. Immers, de laatste weken hadden de mannen van Bert Hollander cs steeds in het tweede bedrijf de opgelopen schade kunnen herstellen.Waarom zou dan dan vanmiddag niet………………..? Mogelijk, dat toch twee wedstrijden binnen 72 uur spelen teveel van het goede is. Want dat extra schepje er bovenop kwam er niet!

Integendeel, ONS Boso Sneek creëerde zich in de tweede helft aanmerkelijk minder kansen dan in de eerste helft. En het ging vervolgens nog meer mis in verdedigend opzicht.
Nick de Groote (hij was vorig seizoen één van de schotvaardigste spelers bij de gasten) zette in de 51e minuut ‘randje (?) buitenspel’ goed door aan de rechter kant van het veld. De bal bereikte aan de andere kant van het strafschopgebied verdediger Thomas van den Houten, die bij de linker paal de bal intikte: 0-3.

De wedstrijd leek gespeeld. Maar eerst Age Wim van der Zee, en even later Martijn Roosenburg zochten het doel te hoog. Het was wel de opmaat naar het tegendoelpunt. Want dat kwam er!
In de 61e minuut wisselde trainer Kenny Verhoene de ex-Lokeren-speler Jelle de Schryver (hij bleef trouwens: onzichtbaar) in voor Kyle Doesburg. Even was de concentratie wat minder bij HSV Hoek. En de daarop volgende vrije trap van Martijn Roosenburg werd door de achterover koppende Age Wim van der Zee tot doelpunt gepromoveerd: 1-3.

Toen had het nóg gekund! Maar dat gebéurde niet. Want Hoek nam het initiatief weer over. Fabian Wilson zag zijn voorzet door alles en iedereen gemist. En Nick de Groote (kreeg teveel vrijheid op rechts) zette de bal scherp voor, Eize Piter Douna ging onder de bal door, maar invaller Kyle Doesburg kopte naast.

De genadeklap

In de 77e minuut kreeg ONS Boso Sneek de genadeklap. Fabian Wilson soleerde door de ONS Boso Sneek-defensie, passte op Nick de Groote, die de bal voorgaf, waar Guillaume Clinckemaillie attent intikte: 1-4.
De score had nog hoger kunnen uitvallen, wanneer eerst Guillaume Clinckemaillie, en in de extra tijd: Nick de Groote een bijna niet te missen kans niet om zeep hadden gebracht. Maar dat was teveel eer geweest voor de Zeeuwen, die wel aardig (en beter) voetbalden dan de Snekers, maar toch ook nog behoorlijk progressie moeten maken, wil men aan het eind van de rit aan de goede kant van de streep staan.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel