Concerten voor 10 jarig bestaan Byzantijns Mannenkoor Friesland

Drachten- Op 16 september bestaat het Byzantijns Mannenkoor Friesland 10 jaar. Om hier uitdrukking aan te geven zijn er jubileumconcerten georganiseerd in Drachten en Joure, op 26 en 27 september. Er zal een gevarieerd programma van Russisch orthodoxe kerkmuziek en volksmuziek ten gehore gebracht worden. Sommige nummers met eigen solisten! Verder wordt aan deze concerten […]

imageDrachten- Op 16 september bestaat het Byzantijns Mannenkoor Friesland 10 jaar.

Om hier uitdrukking aan te geven zijn er jubileumconcerten georganiseerd in Drachten en Joure, op 26 en 27 september.
Er zal een gevarieerd programma van Russisch orthodoxe kerkmuziek en volksmuziek ten gehore gebracht worden. Sommige nummers met eigen solisten!

Verder wordt aan deze concerten meegewerkt door Kwintet Classique, bestaande uit: Nino Natroshvili (viool 1), Veerle Schütz (viool 2), Ani Natroshvili (altviool), Becky Firkins (cello), Irina Osetskaya (klavecimbel). Zij begeleiden Nana Tchikhinashvili (mezzosopraan) bij de uitvoering van een vijftal delen uit werken van Händel en Vivaldi. Als professioneel zangeres heeft Nana Tchikhinashvili aan veel concerten meegewerkt.

Mede naar aanleiding van veelvuldig verzoek heeft het koor een CD opgenomen in de Obergumerkerk te Winsum.(Gr.) Deze CD zal tijdens het jubileumconcert in Drachten worden gepresenteerd. De wethouder van cultuur van gemeente Smallingerland is uitgenodigd en bereid gevonden om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Het koor is in 2004 gestart met 16 mannen en nu bestaat het koor uit 25 enthousiaste leden die uit, de drie noordelijke provincies komen. Sinds april 2007 staat het onder leiding van Nana Tchikhinashvili. Zij is afkomstig uit Georgië en heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Onder haar leiding heeft het koor zich ontwikkeld tot een uniek koor in de drie noordelijke provincies.

De doelstelling van het koor is het vertolken van Russisch orthodoxe kerkmuziek en volksliederen uit Oost-Europese landen. Het organiseert eigen concerten, werkt mee aan kerkdiensten en werkt ook samen met musici uit Oost Europa.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel