Controles Drank en Horecawet in gemeente Opsterland

Gorredijk- Sinds januari 2013 zijn gemeenten verantwoordelijk voor toezicht en handhaving van de Drank- en Horecawet. De gemeente Opsterland heeft in haar handhavingsprogramma opgenomen om ook dit jaar controles hierop uit te voeren. Binnenkort gaan de gemeentelijke toezichthouders diverse horecagelegenheden in de gemeente langs om te controleren. Dit betreffen onder meer cafés, sportkantines, cafetaria, restaurants […]

drankalcoholGorredijk- Sinds januari 2013 zijn gemeenten verantwoordelijk voor toezicht en handhaving van de Drank- en Horecawet.

De gemeente Opsterland heeft in haar handhavingsprogramma opgenomen om ook dit jaar controles hierop uit te voeren.

Binnenkort gaan de gemeentelijke toezichthouders diverse horecagelegenheden in de gemeente langs om te controleren. Dit betreffen onder meer cafés, sportkantines, cafetaria, restaurants en dergelijke. Gecontroleerd wordt onder andere op de drankverstrekking aan 16- en 17-jarigen, sluitingstijden en geluidsoverlast.

Als er overtredingen worden geconstateerd, kan een waarschuwing worden gegeven. Ook kan een bestuurlijke sanctie (bijvoorbeeld een boete) worden opgelegd.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel