Crone sluit woning en loods vanwege aantreffen drugs

Leeuwarden- Burgemeester Ferd Crone heeft een woning en een loods gesloten vanwege het aantreffen van drugs.

Op donderdag 11 oktober 2018 sloot de burgemeester een woning aan de Camperstraat te Leeuwarden. In de woning trof de politie 85.43 gram GHB, 0.42 gram amfetamine en 10.01 gram hennep aan. De aangetroffen drugs zijn in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd de woning te sluiten.

Op vrijdag 12 oktober 2018 sloot de burgemeester een loods aan de Ceresweg.  In de loods trof  de politie een ton aan met daarin 624 gram hennepgruis. De hoeveelheid hennepgruis is van dien omvang dat het aannemelijk is dat er grote hoeveelheden hennep zijn geoogst. De aangetroffen drugs zijn dan ook in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd de loods te sluiten

Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze panden een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen.

De illegale handel in hard- en softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel