Friese automobilist tevreden over wegen

Leeuwarden- De Friese automobilist is tevreden over de wegen in Fryslân. Dat blijkt uit recent nationaal onderzoek van ‘Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders’ (WoW). Het onderzoek over de beleving van de Nederlandse wegen vond plaats onder ruim 12.000 automobilisten. Provincie Fryslân scoort het hoogst op de algemene tevredenheid over het wegbeheer met 87%, ten opzichte van een […]

Wegwerkzaamheden A7 afslag Tjalleberd richting Heerenveen 8 nov. 2015Leeuwarden- De Friese automobilist is tevreden over de wegen in Fryslân.

Dat blijkt uit recent nationaal onderzoek van ‘Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders’ (WoW). Het onderzoek over de beleving van de Nederlandse wegen vond plaats onder ruim 12.000 automobilisten.

Provincie Fryslân scoort het hoogst op de algemene tevredenheid over het wegbeheer met 87%, ten opzichte van een gemiddelde van 83%. De goede uitkomsten in het belevingsonderzoek gelden voor zowel de Friese provinciale wegen als het hoofdwegennet van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Voor Nederland geldt dat Nederlandse automobilisten vooral tevreden zijn over het wegdek en het rijcomfort van de Nederlandse wegen. Het onderzoek vond plaats in september 2015 en is uitgevoerd in opdracht van WoW. Dit is een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. Het doel van het onderzoek is kennis over de wensen en meningen van de weggebruiker te achterhalen, om zo de situatie op de weg te verbeteren.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel