Friese jongeren mogen provinciaal bestuur naspelen

Leeuwarden- Bijna 80 Friese jongeren krijgen op 15, 16 en 17 april de kans om het provinciaal bestuur na te spelen. Dit gebeurt tijdens het Fries Jeugdparlement 2015 in het provinciehuis te Leeuwarden. Het doel van het jaarlijks terugkerende evenement is dat jongeren kennismaken met de politiek. De onderwerpen dit jaar zijn: Cultureel Fryslân, Fryslân […]

provinciehuisleeuwarden Leeuwarden- Bijna 80 Friese jongeren krijgen op 15, 16 en 17 april de kans om het provinciaal bestuur na te spelen.

Dit gebeurt tijdens het Fries Jeugdparlement 2015 in het provinciehuis te Leeuwarden. Het doel van het jaarlijks terugkerende evenement is dat jongeren kennismaken met de politiek.

De onderwerpen dit jaar zijn:

Cultureel Fryslân, Fryslân Topattractie, Frysk, Communicatie, Zorg en Welzijn, Economische Zaken, Jongeren op de Waddeneilanden en Verkeer en Vervoer.

De middelbare scholieren werken 2 dagen lang aan een voorstel. Een aantal Statenleden en ambtenaren helpen hen hier een handje bij door met de deelnemers in gesprek te gaan. Op vrijdag 17 april worden de voorstellen behandeld tijdens de algemene vergadering van het Fries Jeugdparlement. De aangenomen voorstellen van de jongeren worden ook daadwerkelijk uitgevoerd. Vanuit de provincie is er voor de aangenomen voorstellen in totaal € 2.500,00 euro beschikbaar.

Onderstaande 8 Friese scholen nemen deel aan het Fries Jeugdparlement 2015:

1. Stedelijk Gymnasium, Leeuwarden;
2. CSG Comenius, Leeuwarden;
3. RSG Simon Vestdijk, Harlingen;
4. Stellingwerf College, Oosterwold;
5. Leeuwarder Lyceum, Leeuwarden;
6. RSG Magister Alvinus, Sneek;
7. Lauwers College, Buitenpost;
8. Drachtster Lyceum, Drachten.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel