Friese Koers ”Haal meer Europese bureau’s naar Friesland”

Leeuwarden- De Statenfractie Friese Koers wil dat Commissaris van de Koning Jorritsma zich veel meer inspant om de Europese bureaus van de EU naar Fryslân te krijgen voor de werkgelegenheid. Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “Het is volstrekt duidelijk dat de provincie Fryslân de slag mist om de rijksdiensten in onze provincie te behouden. De afgelopen tijd […]

Jelle Hiemstra Leeuwarden- De Statenfractie Friese Koers wil dat Commissaris van de Koning Jorritsma zich veel meer inspant om de Europese bureaus van de EU naar Fryslân te krijgen voor de werkgelegenheid.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “Het is volstrekt duidelijk dat de provincie Fryslân de slag mist om de rijksdiensten in onze provincie te behouden.

De afgelopen tijd zijn al diverse rijksdiensten verplaatst vanuit Fryslân naar Groningen zoals justitie en bijvoorbeeld de inkooporganisatie van politie naar Zwolle.

Het is overduidelijk dat de lobby activiteiten van de provincies Groningen en Overijssel zeer succesvol zijn en van de provincie Fryslân niet met als gevolg fors verlies van werkgelegenheid in onze provincie.

Het is de hoogste tijd dat de provincie Fryslân zich niet alleen concentreert op rijksdiensten vanuit Den Haag maar juist de koers wijzigt naar Brussel om zo Europese rijksdiensten en bureaus naar Fryslân te krijgen.

Het is zeer opvallend dat heel veel Europese Bureaus met geld uit Brussel gevestigd zijn in Zuid of Noord Holland zoals Eurocontrol, Eurojust, Europol, Europese Octrooi Bureau. Huis van Europa, Europese parlement informatiebureau en Europees Ruimtevaarttechniek.

Het wordt de hoogste tijd dat het college met Commissaris van de Koning Jorritsma voorop om het venster echt te openen naar Brussel en eventueel ook andere organisaties zoals VN en OESO”, aldus fractievoorzitter Jelle Hiemstra.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel