Friese zalen in Den Haag moeten Fries worden ingericht

Den Haag- De Friese zalen in het departement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) moeten ook Fries worden ingericht. Daarvoor pleit CDA Fryslân. “Hier ligt een kans om op vernieuwende wijze de Friese aard, natuur en cultuur te promoten,” zegt CDA fractievoorzitter Johan Tjalsma. Nieuwbouw Dit jaar is het departement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties […]

cda Den Haag- De Friese zalen in het departement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) moeten ook Fries worden ingericht.

Daarvoor pleit CDA Fryslân. “Hier ligt een kans om op vernieuwende wijze de Friese aard, natuur en cultuur te promoten,” zegt CDA fractievoorzitter Johan Tjalsma.

Nieuwbouw

Dit jaar is het departement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gehuisvest in een nieuw gebouw, dat ook wel de ‘Jubistoren’ wordt genoemd. In deze nieuwbouw zijn, net als in het oude gebouw van BZK, de vergaderzalen vernoemd naar de 12 provincies, bekende natuurgebieden, hoofdsteden en de Waddenleilanden. Zo heeft het gebouw o.a. een ‘Fryslân zaal’, een ‘Leeuwarden zaal’ en zalen vernoemd naar de Waddeneilanden.

Fryslân niet zichtbaar

In de inrichting van deze zalen is echter helemaal geen verwijzing naar Fryslân zichtbaar. De zalen die naar andere provincies, steden en gebieden zijn vernoemd, zijn hetzelfde ingericht. CDA Fryslân vindt dat jammer en heeft hier daarom schriftelijke vragen over gesteld.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel