Friesland even stil

Bolsward- Met twee minuten stilte heeft Friesland vanavond de oorlogslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Overal in het land werden herdenkingen gehouden waarbij verschillende verhalen centraal staan, dit jaar met als thema ‘Vrijheid spreek je af’. Tijdens de Nationale Herdenking worden alle burgers en militairen, die sinds het uitbreken van de tweede Wereldoorlog, in het […]

dodenherdenking Bolsward- Met twee minuten stilte heeft Friesland vanavond de oorlogslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Overal in het land werden herdenkingen gehouden waarbij verschillende verhalen centraal staan, dit jaar met als thema ‘Vrijheid spreek je af’. Tijdens de Nationale Herdenking worden alle burgers en militairen, die sinds het uitbreken van de tweede Wereldoorlog, in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld, in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen herdacht.

4meidodenherdenking In Bolsward werd een krans neergelegd bij het oorlogmonument aan de Harlingerstraat. Honderden mensen waren hierbij aanwezig.

(Foto’s: Johan Bouma/112SWF)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel