Geld voor uitbreiding cbs De Opdracht in Ureterp

Ureterp- In zijn vergadering van 5 april jl. heeft het college van burgemeester en wethouders een aanvraag van het bestuur van de cbs De Opdracht te Ureterp toegekend met een bedrag van in totaal bijna 95.000 euro voor een uitbreiding van de school en een aanvullende eerste inrichting. Het bestuur had om een vergoeding voor […]

cbs De OpdrachtUreterp- In zijn vergadering van 5 april jl. heeft het college van burgemeester en wethouders een aanvraag van het bestuur van de cbs De Opdracht te Ureterp toegekend met een bedrag van in totaal bijna 95.000 euro voor een uitbreiding van de school en een aanvullende eerste inrichting.

Het bestuur had om een vergoeding voor een tijdelijke uitbreiding gevraagd omdat het aantal leerlingen van de school de komende tijd meer capaciteit vraagt dan de school aankan. Het gaat om een uitbreiding van 66 m2 . In het ontwerp Integraal Huisvestingsplan was nog opgenomen dat er in Ureterp voldoende leegstand is waardoor de school niet in aanmerking zou komen voor een vergoeding.

Op grond van de onderwijswetgeving dient de gemeente te bekostigen in redelijke voorzieningen in de huisvesting. Wethouder Piet van Dijk: “Doordat er in de beide andere scholen in Ureterp leegstand is, zijn er strikt genomen formeel argumenten om het verzoek af te wijzen. Alleen geeft dit zoveel organisatorische rompslomp en verschuiving van groepen (ook binnen de gastschool) dat bij afweging van alle betrokken belangen het college van mening is dat ze het verzoek niet af kan wijzen.

Het kan van de scholen niet worden verlangd dat zij hun organisatie zo ingrijpend omzetten om een andere school tijdelijk te huisvesten.” Er is weliswaar sprake van een tijdelijk voorziening maar de school kiest voor een permanent invulling omdat die meer past bij het uiterlijk van de school. De school doet dit door een deel van de voorgevel naar voren te plaatsen. Een dergelijke oplossing past binnen de regelgeving.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel