Gemeente zegt contract met stichting Stiennen Flier op

Joure- Het college van B&W heeft er geen vertrouwen meer in dat de stichting die het Sportief Knooppunt Joure (SKJ) beheert en exploiteert de veiligheid van haar bezoekers als hoogste prioriteit heeft.

Dat is de belangrijkste reden om de overeenkomst met de Stichting Zwem- en Recreatiebad De Stiennen Flier op te zeggen.

Veiligheid eerst

Het Sportief Knooppunt Joure bestaat uit het zwembad Swimfun en de sporthal Sportfun en bij behorende horecagelegenheid. Als eigenaar van het complex en toezichthouder op de openbare orde en veiligheid vindt de gemeente dat de veiligheid en gezondheid van de bezoekers de hoogste prioriteit moet hebben.

Volgens het college handelt de stichting echter alleen vanuit het belang van de exploitatie en daarbij lijkt de veiligheid van de bezoeker van ondergeschikt belang. Dit wordt onderstreept door een brief van de inspectie SZW. Deze brief naar aanleiding van een incident met een steiger dat dit najaar plaatsvond was voor het college de spreekwoordelijke druppel.

De veiligheid is overigens niet het enige onderwerp van discussie. Er wordt ook al geruime tijd tussen gemeente en de stichting gediscussieerd over de manier waarop het SKJ verbouwd is en het schoonmaken en onderhoud plaatsvindt.

Toekomst niet in gevaar

Het contract met de stichting heeft een opzegtermijn van één jaar en wordt daarom tegen 1 januari 2018 opgezegd. Tot die tijd zal de gemeente de veiligheid van de bezoekers nauwlettend in de gaten houden en de stichting nadrukkelijk wijzen op haar verantwoordelijkheden. Het college gaat er vanuit dat in de tussentijd een oplossing gevonden wordt voor het beheer en de exploitatie van het zwembad, de sporthal en de horecagelegenheid na 1 januari 2018.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel