Gert Jan Verbeek heeft nieuwe club gevonden

Enschede- Gertjan Verbeek (55) is de nieuwe trainer en technisch manager van FC Twente.

Hij tekent een contract tot aan de zomer van 2019. Jan de Jonge (54) komt met Verbeek mee en wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van de eerste selectie.

“Ik heb in het verleden een aantal keren gesproken met FC Twente over een functie, maar dat ging om uiteenlopende redenen niet door. Mooi dat het er nu toch van komt. Deze functie – van trainer én technisch manager – past bij mij. Binnen het gehele voetbalbedrijf is er nog veel werk aan de winkel bij FC Twente. Neem bijvoorbeeld de scouting; die is kind van de rekening geworden, maar wel ontzettend belangrijk in een voetbalclub. Gelukkig zijn er al goede stappen gezet. Met mijn kennis en ervaring kan ik ook een belangrijke rol spelen om het verloren terrein in te halen.”

De trainer Verbeek

Verbeek traint tijdens zijn loopbaan als voetballer al diverse jeugdelftallen bij de Friese club en gaat na zijn carrière – in 1994 – als assistent-trainer bij sc Heerenveen aan de slag. Dat doet hij onder Foppe de Haan. In 2001 wordt Verbeek hoofdtrainer bij Heracles, in 2002 wordt zijn takenpakket er uitgebreid met de rol van technisch manager. Door zijn prestaties in Almelo haalt Heerenveen hem in 2004 terug als hoofdtrainer en slaagt hij erin om zich jaarlijks te plaatsen voor de UEFA Cup. In 2008/2009 wordt Verbeek hoofdtrainer bij Feyenoord, maar in de winter van 2009 vertrekt hij daar weer. Na opnieuw een periode bij Heracles gaat Verbeek vervolgens bij AZ aan de slag als hoofdtrainer. Met AZ wint hij in 2013 de KNVB beker. 2013 is ook het jaar dat Verbeek als trainer de overstap maakt naar de Duitse competitie. Eerst bij 1. FC Nürnberg en later bij VfL Bochum. Bij laatstgenoemde neemt hij in de voorbereiding van dit seizoen afscheid.

De samenwerking met Jan de Jonge 

Na zijn actieve loopbaan als voetballer – onder andere bij FC Groningen, sc Heerenveen en FC Emmen – wordt Jan de Jonge trainer van FC Emmen. De Jonge en Verbeek kennen elkaar van het CIOS en zetten nog tijdens hun voetbalcarrière de jeugdopleiding bij sc Heerenveen op poten. De Jonge wordt na zijn periode bij FC Emmen assistent-trainer bij sc Heerenveen. Eerst onder Foppe de Haan, daarna onder Verbeek. De Jonge kiest er vervolgens voor om weer op eigen benen te staan en gaat een aantal jaar aan de slag bij De Graafschap. Net als Verbeek keert ook De Jonge uiteindelijk terug bij sc Heerenveen en wordt ook De Jonge een keer hoofdtrainer bij Heracles. In 2015 kiest De Jonge voor een avontuur op Cyprus. In 2016 kruisen de wegen van De Jonge en Verbeek zich opnieuw. De Jonge wordt bij VfL Bochum assistent-trainer onder Verbeek. Hij vertrekt daar gelijktijdig met Verbeek.  

(Bron: FC Twente.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel