Grote brand Duinenzathe in Appelscha

Appelscha- Zondagmorgen 03.40 uur werd de brandweer van Appelscha opgeroepen voor een brand in de voormalige gebouwen van het oude pretpark Duinenzathe aan de Boerestreek.

Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand te gaan en werd de hulp ingeroepen van de korpsen van Oosterwolde, Smilde en de ladderwagen van Drachten.

Door kordaat ingrijpen kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar restaurant Oud Duinenzathe. Deze staat momenteel leeg maar er woont nog wel iemand boven, deze is tijdig naar buiten gekomen. Tot 06.00 uur is de brandweer nog bezig geweest met nablussen en breekwerk. Het groot watertransport uit Bergum was ook naar de Boerestreek gekomen maar hoefde niet te worden ingezet.

Een tijdje terug was er ook al brand in de houten gebouwen, toen was brandstichting de oorzaak, waarschijnlijk is dat nu ook weer zo.

De politie heeft bij de brand een persoon aangehouden, deze vond het nodig om tegen de politieauto aan te plassen. Er waren nogal wat bezoekers van de plaatselijke bar bij de brand aan het kijken maar die gedroegen zich goed en gaven geen overlast, op die ene persoon dus na.

(Foto’s: Klaas de Groot) 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel