Grote brand verwoest keukencentrum Barkmeijer (VIDEO)

Kollum- In de nacht van zondag op maandag is Keukencentrum Barkmeijer aan de Singelweg in Kollum door een grote brand volledig in de as gelegd. Omstreeks 04.00 uur werd de brandweer van Kollum gealarmeerd. Bij aankomst sloegen de vlammen reeds meters hoog uit het dak en was er geen redden meer aan. De Kollumer brandweer […]

keukencentrumkollum Kollum- In de nacht van zondag op maandag is Keukencentrum Barkmeijer aan de Singelweg in Kollum door een grote brand volledig in de as gelegd.

Omstreeks 04.00 uur werd de brandweer van Kollum gealarmeerd. Bij aankomst sloegen de vlammen reeds meters hoog uit het dak en was er geen redden meer aan. De Kollumer brandweer kreeg assistentie van blusgroep Buitenpost. Korps Zuidhorn verzorgde de waterwinning.

De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar naast gelegen panden. Wel liep een aanbouwwoning flinke schade op. De keukencentrum ging geheel verloren, waaronder het magazijn en de showroom. De schade is enorm.

Over de oorzaak is nog niks bekend. Wel was er door diverse omwonenden een zware explosie gehoord net voorafgaand aan de brand. De rook en rode gloed was in de wijde omgeving zichtbaar. De brandweer is nog gedurende lange tijd aan het nablussen geweest.

Foto’s: Jan Beets

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel