Harkemase Boys haalt Ilona Achuna (23) van ONS Sneek

Harkema- Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen nog een verdediger vastgelegd. De 23-jarige Iloba Achuna is de volgende aanwinst.

De 23-jarige inwoner van Drachten komt over van ONS Sneek, waar hij twee seizoenen heeft gespeeld.
 
Door het vertrek van Kellian van der Kaap naar de beloften van FC Groningen is de positie centraal achterin vrij gekomen. Aangezien het vrij laat was in het seizoen, is de Technische Commissie van Harkemase Boys er zeer content mee dat het is gelukt om dit op te lossen met een speler van derdedivisieniveau, die bovendien uit de regio komt. Daarnaast zijn de contacten tussen Harkemase Boys en Iloba er altijd al geweest.
 
“Ik heb vaak tegen de Boys gespeeld met ONS Sneek en Drachtster Boys”, zegt Achuna, “en het was altijd een beleving om tegen Harkemase Boys te voetballen. Ik ben dus ook trots dat ik volgend seizoen hier mag spelen. Afgelopen seizoen heb te weinig gespeeld bij ONS Sneek. In mijn eerste jaar bij ONS speelde ik bijna alles. Op dat niveau probeer ik weer te komen en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken”, aldus een trotse Iloba.
 
Daartegenover staat dat aanvoerder Bart de Groot en Harkemase Boys uit elkaar gaan. Dat besluit is tot stand gekomen na een goed gesprek tussen de Technische Commissie en De Groot. Het komt mede door Bart z’n blessures in combinatie met zijn studie. Afgelopen seizoen liep de centrale verdediger tegen een aantal blessures aan, waardoor hij zelf heeft besloten heeft te stoppen, ondanks zijn doorlopend contract in Harkema. “Dit besluit neem ik met pijn in mijn hart, maar het is wel het juiste besluit”, zegt De Groot. “Ik wil 100% zijn als speler, anders begin ik me aan mezelf ergeren. Daarnaast wordt het later dit jaar nog drukker met mijn studie. Al met al is dit het beste besluit voor mij”, aldus de aanvoerder.
[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel