Hartenwens 18-jarige Lotte Jorwerda gaat in vervulling

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Lotte Jorwerda (18) uit Sneek.

Om haar in het zonnetje te zetten en een dag te laten beleven om niet snel te vergeten, deed HandicapNL een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Haar hartenwens gaat daarmee in vervulling: zij krijgt een compleet verzorgde dag met een bezoek aan de kapper, schoonheidsspecialist en als kers op de taart een nieuwe outfit.

Sandra Stienstra van HandicapNL: “Lotte heeft het Cornelia de Lange syndroom. Dit is een zeldzame aandoening, die er onder andere voor zorgt dat Lotte kleiner is dan haar leeftijdsgenoten. Ook heeft Lotte een verstandelijke beperking, is haar gehoor aangetast en heeft ze epilepsie. Tegelijkertijd is zij een 18-jarige jongedame die enorm houdt van tutten en opmaken. Maar dat is voor haar geen vanzelfsprekendheid. Daarom heeft ze zo’n verwendag echt verdiend. Samen met haar twee tantes beleefde ze een heerlijke dag, zo fijn om te zien!”

Johanna Klijnstra en Botsy Klijnstra, de twee tantes van Lotte, kijken met een goed gevoel terug op de verwendag van Lotte: “In het begin was het best spannend voor Lotte. Maar we zagen haar gedurende dag opbloeien van een jong meisje naar een mooie jongedame”.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel