Kinderafdeling blij met elektrische auto automobielbedrijf Jaarsma

Sneek- Kinderen die in het Antonius Ziekenhuis in Sneek verblijven, kunnen zich sinds kort in het ziekenhuis verplaatsen met een elektrische auto.

Ze kunnen met die auto naar de operatieafdeling rijden of ze kunnen met de auto spelen. De auto werd ter beschikking gesteld door automobielbedrijf Jaarsma uit Hartwerd.

De auto moet ervoor zorgen dat kinderen zich op een speelse manier kunnen verplaatsen binnen het ziekenhuis en afleiding krijgen op weg naar een spannende operatie. De bestuurbare auto staat op de kinderafdeling van het ziekenhuis.

Het Antonius Ziekenhuis is blij met de komst van de bestuurbare elektrische auto. Liesbeth Riemersma, unitleider van de Kinderafdeling “Wij vinden het een heel mooi gebaar van de firma Jaarsma en zijn hier heel blij mee. Veel kinderen vinden het best eng om door het ziekenhuis te lopen. Het is onbekend en het zelf besturen van een auto zorgt voor afleiding. Ze moeten zich op iets anders concentreren.”

Om ervoor te zorgen dat de kinderen veilig kunnen rijden is de snelheid van de auto begrensd en er is altijd begeleiding bij de kinderen wanneer ze in de auto rijden.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel