Marga Waanders nieuwe burgemeester gemeente Waadhoeke

Franeker- De gemeenteraad van Waadhoeke heeft vanavond Marga Waanders(58) (PvdA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Waadhoeke.

Na een korte besloten raadsvergadering, maakte de vertrouwenscommissie het nieuws bekend in de openbare extra raadsvergadering. Marga Waanders is momenteel burgemeester van de gemeente Dongeradeel. Zij is opvolger van Hayo Apotheker. Hayo Apotheker was waarnemend burgemeester vanaf het ontstaan van de gemeente Waadhoeke op 1 januari 2018.

Marga Waanders is negen jaar burgemeester van Dongeradeel. Zij begon haar carrière als docent Nederlands en Duits. Vanaf 1990 was zij daarnaast in Leeuwarden raadslid voor de PvdA, totdat zij in 2001 wethouder werd in dezelfde gemeente. Geboren in Twente houdt zij, zoals ze zelf zegt, inmiddels van Fryslân, de Friezen en it Frysk. En ze wil graag haar bestuurlijke ervaring en haar liefde voor vernieuwend lokaal bestuur inzetten om met Waadhoeke te bouwen aan de toekomst. Op dit moment woont Marga Waanders in Raard met haar partner, maar ze is bereid om naar Waadhoeke te verhuizen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester op 30oktober beëdigd en geïnstalleerd wordt en daarmee in dienst treedt. De voordracht wordt nu eerst aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De burgemeester wordt door de Kroon benoemd.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel