Meest duurzame jonge agrarische ondernemer van Fryslân

Leeuwarden- In opdracht van de provincie Fryslân organiseren Nordwin College en Agrarische Jongeren Friesland (AJF) de verkiezing “Meest duurzame jonge agrarische ondernemer van Fryslân”. Met een tweejaarlijkse prijs voor de meest duurzame jonge agrarisch ondernemer in Fryslân wil de provincie verduurzaming van de sector stimuleren. De provincie wil zo ook haar waardering laten blijken voor […]

boerLeeuwarden- In opdracht van de provincie Fryslân organiseren Nordwin College en Agrarische Jongeren Friesland (AJF) de verkiezing “Meest duurzame jonge agrarische ondernemer van Fryslân”.

Met een tweejaarlijkse prijs voor de meest duurzame jonge agrarisch ondernemer in Fryslân wil de provincie verduurzaming van de sector stimuleren. De provincie wil zo ook haar waardering laten blijken voor jonge mensen die het aandurven om een agrarisch bedrijf over te nemen of te starten. Deze verkiezing wordt in 2015 en 2017 gehouden.

Op vrijdag 12 december organiseerde LTO Noord de Noord Nederlandse landbouwbeurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Gedeputeerde Johannes Kramer deed daar de officiële aftrap van de verkiezing. Ruim 700 bezoekers waren hierbij aanwezig.

Aanmelden

Jonge boeren of boerinnen die erg duurzaam bezig zijn binnen hun agrarische bedrijf kunnen zichzelf of een ander aanmelden.

De criteria zijn:

Ondernemer, man of vrouw (Mts, VOF, BV) op een agrarisch bedrijf in Fryslân
Leeftijd van 18 tot 35 jaar
Duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.
Kijk voor meer informatie op de website www.duurzameboer.nl.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel