Minister Slob bezoekt basisscholen en helpt bij bakken pannenkoeken op Schiermonnikoog

Vandaag heeft Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob een bezoek gebracht aan het Schiermonnikoog. Het bezoek stond in het teken van het onderwijs op Schiermonnikoog.

De gemeente en de besturen van samenwerkingsschool Yn de Mande en de Inspecteur Boelensschool zijn bezig met het ontwikkelen van een leer- en ontwikkelcentrum (LOC) 0-16 jaar op Schiermonnikoog. Het is belangrijk om alles uit een kind te halen wat er in zit, ook als ze op school gaan in de kleinste gemeente van Nederland. Naast het bestuurlijke proces zijn de teams van de beide eilander scholen inhoudelijk met elkaar gaan samenwerken om een doorgaande ontwikkel lijn van 4-16 jaar te realiseren.

De continuïteit van voortgezet onderwijs op Schiermonnikoog kan gewaarborgd worden door samen te werken met het Dockinga College in Dokkum. De minister heeft een bezoek gebracht aan beide scholen en is in gesprek gaan met leerlingen, besturen en teams. Op basisschool Yn de Mande hielp de Minister een handje in nieuwe kinderkeuken. Er werden pannenkoeken gebakken en rondgedeeld.

Foto’s: Romy Dam/FrieslandActueel.nl

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel