Mogelijk kans op stevige onweersbuien

Leeuwarden- Er is veel hoge bewolking aanwezig, maar het is droog. Onweersbuien trekken van zuidwest naar noordoost over het land. Lokaal zijn dat stevige onweersbuien met hagel, windstoten en zeer veel regen. Buiten de buien wordt het nevelig en mogelijk lokaal mistig. De temperatuur daalt naar waardes tussen 16 graden in het noorden en 20 […]

onweerLeeuwarden- Er is veel hoge bewolking aanwezig, maar het is droog.

Onweersbuien trekken van zuidwest naar noordoost over het land. Lokaal zijn dat stevige onweersbuien met hagel, windstoten en zeer veel regen. Buiten de buien wordt het nevelig en mogelijk lokaal mistig. De temperatuur daalt naar waardes tussen 16 graden in het noorden en 20 in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Maandag is er in het westen tamelijk veel bewolking en trekken eerst nog enkele regen- en onweersbuien over. In het oosten schijnt eerst de zon en daar neemt de kans op stevige onweersbuien vooral in de middag en avond toe. Hagel en windstoten zijn dan ook mogelijk. De middagtemperatuur varieert van 19 graden op de Waddeneilanden tot mogelijk toch nog 30 in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar zuidwest tot west en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Eerst warm en kans op onweer. Vanaf dinsdag koeler met temperaturen ruim onder normaal en een kleine kans op een bui.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel