Nog steeds ontbijten kinderen niet of ongezond

Beetsterzwaag- Vanochtend hebben maar liefst 43 leerlingen van groep acht van CBS De Opdracht uit Ureterp genoten van een gezamenlijk ontbijt met burgemeester Ellen van Selm.

Dat gebeurde in de raadzaal van het gemeentehuis in Beetsterzwaag. Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt: een initiatief om het belang van een gezonde start van de dag te benadrukken.

De kinderen namen zelf het gezonde schoolontbijt mee. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen kennis met de burgemeester en stelden ze haar vragen over haar werk.

Een van de leerlingen vroeg de burgemeester of het lastig was om burgemeester te worden. Een ander vroeg naar de hobby’s van de burgemeester en of de burgemeester in het weekend ook werkt? Verder was er aandacht voor een gezonde leefstijl voor kinderen in het algemeen en over ontbijten in het bijzonder.

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan gezond ontbijt en dus een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Burgemeester Ellen van Selm kijkt met plezier terug op dit bijzondere ontbijt: “Het was een lekker maar vooral gezond ontbijt en volgens mij hebben we er met zijn allen van opgestoken dat het belangrijk is om elke dag goed te ontbijten. Het was een feest om met de kinderen aan de ontbijttafel te zitten.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel