PALGroenLinks vragen over fout geparkeerde fietsen NS station

Leeuwarden- Regelmatig is er te weinig stallingscapaciteit voor fietsen aan de voorkant van het NS station in Leeuwarden. Vooral in het weekend is het vaak een chaos. Fiesten buiten de rekken worden af en toe verwijderd door medewerkers van Stadstoezicht. De fietsen kunnen later tegen een vergoeding van € 25,– opgehaald worden. Veel inwoners van […]

fietsen Leeuwarden- Regelmatig is er te weinig stallingscapaciteit voor fietsen aan de voorkant van het NS station in Leeuwarden.

Vooral in het weekend is het vaak een chaos. Fiesten buiten de rekken worden af en toe verwijderd door medewerkers van Stadstoezicht. De fietsen kunnen later tegen een vergoeding van € 25,– opgehaald worden. Veel inwoners van Leeuwarden ergeren zich aan dit strakke handhavingsbeleid omdat het fout stallen van fietsen wordt veroorzaakt door een tekort aan stallingsruimte.

Uitbreiden capaciteit

De fractie van PALGroenlinks zegt in schriftelijke vragen aan het college dat er een structureel tekort is aan fietsenstallingen bij het station. In de toekomst zal de gemeente hiervoor een oplossing realiseren. De fractie vraagt of er niet al begin 2015 een tijdelijke uitbreiding moet komen van stallingsruimte.

De fractie wil ook weten wat de stand van zaken is voor de aangekondigde NS proef met het gratis maken van de bewaakte fietsenstalling. De fractie vraagt het college het handhavingsbeleid aan te passen als het niet mogelijk is de stallingscapaciteit op korte termijn te verruimen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel