ROC Friese Poort stapt uit plannen bouw nieuw stadion SC Cambuur

Leeuwarden- ROC Friese Poort gaat geen ruimte huren in het toekomstig Cambuurstadion.

De gemeente Leeuwarden komt de afspraken die zijn gemaakt over tijdelijke huisvesting voor ROC Friese Poort niet na, aldus het ROC.

De gemeente zou de kosten voor tijdelijk vervangende huisvesting voor haar rekening nemen, maar komt daar nu op terug. Deze afspraak, samen met aanvullende garanties, gaf ROC Friese Poort in juli 2018 juist het vertrouwen om potentiele huurder te blijven in het WTC-gebied. Dat vertrouwen is nu dusdanig beschadigd, dat er geen basis meer is voor verdere samenwerking.

Remco Meijerink van ROC Friese Poort: ‘Het niet nakomen van bestuurlijke afspraken, maar vooral het ontkennen daarvan, heeft zo’n grote impact op onze vertrouwensrelatie met de betrokken wethouders, dat ROC Friese Poort geen basis meer ziet voor verdere bestuurlijke samenwerking met de gemeente Leeuwarden in dit project. Er moet de komende jaren nog veel en intensief door alle betrokkenen worden samengewerkt om de ontwikkeling van het WTC-gebied en realisatie van het nieuwe stadion te realiseren. Daarbij is een goede vertrouwensrelatie tussen alle betrokken partijen een absolute voorwaarde. We zien ons hierdoor genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere locatie.’

De komende periode gaat ROC Friese Poort zich beraden over een passend alternatief voor de huisvesting van een deel van haar opleidingen in Leeuwarden.

Wat de gevolgen zijn voor de bouw van het nieuwe Cambuurstadion is op dit moment nog niet bekend. De gemeente Leeuwarden kon nog geen commentaar geven op het besluit van de Friese Poort. Tijdens een persconferentie vrijdag deelden de wethouders Deinum en Douwstra mee zeer verbaasd te zijn over het besluit van ROC de Friese Poort.  Beide bestuurders wezen er op dat alle partijen nog in gesprek waren en dat er van financiële toezeggingen geen sprake was.

Aan het einde van de middag worden de fractievoorzitters in de gemeenteraad in besloten zitting nader geïnformeerd.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel